Meer resultaten voor wat moet ik doen om een huis te kopen

 
wat moet ik doen om een huis te kopen
bol.com Huis Te Koop, Gezocht, Inne Vanden Bremt 9789020987102 Boeken.
Je leest alles wat je moet weten over bouwen en verbouwen, een huis kopen of verkopen. Van de juridische aspecten tot handige checklisten, van architecten en aannemers tot energietips en premies. Hoe verloopt een openbare verkoop? Welke zijn de stedebouwkundige voorschriften? Wie heb je nodig bij de bouw van een huis? Hoe zet ik mijn woning op de markt en hoe haal ik er het maximum uit. Wil je meer weten over huizen in het buitenland, over duurzaam of bio-ecologisch bouwen? Je krijgt interessante tips en handige checklists. januari 2010 Afmetingen. 21 x 17 x 1 cm Aantal pagina's.' 175 pagina's' Kaarten inbegrepen. Inne Vanden Bremt Redacteur. Inne Vanden Bremt Uitgever. Extra groot lettertype. 408 g Verpakking breedte. 210 mm Verpakking hoogte. 172 mm Verpakking lengte. Je vindt dit artikel in. Boek, ebook of luisterboek? Boek Nieuw of tweedehands. Tweedehands Snelle bezorgopties. Toon meer Toon minder. Schrijf een review. Nog geen reviews. Kies je bindwijze. E-book 999, E-book in Kobo Plus Gratis voor abonnees Paperback 1990., Uiterlijk 3 december in huis. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.
Hoeveel geld heb je als starter nodig voor je eerste koophuis?
Zó weet je wat je woning waard is, mocht je over een tijd alsnog je biezen pakken en naar Bali verkassen. Of de liefde van je leven tegen het lijf lopen en samen een boerderij willen kopen. Een opstalverzekering is bijvoorbeeld verplicht. Ook kan de hypotheekverstrekker een overlijdensrisicoverzekering eisen. Verder is een woonlastenverzekering handig, deze verzekering zorgt ervoor dat je je hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos. Las voldoende ruimte en tijd in. Laat je niet opjagen, door niemand. Je koopt een huis, niet een paar gympen. En ook geen vintage designertas. Probeer een voorbehoud van financieren van 6 tot 8 weken te krijgen. Twee tot 3 weken is vaak te kort om de hypotheek rond te krijgen. Regel de papieren op tijd. Bekijk in deze handige checklist voor de hypotheekaanvraag welke documenten je nodig hebt, hoe je ze moet aanleveren en waar je verder nog op moet letten. Paperwork sucks, maar als je het vanaf het begin goed op orde hebt is het een kwestie van bijhouden.
Zo kan je een huis kopen door het eerst te huren.
Zo kan je een huis kopen door het eerst te huren. Zo kan je een huis kopen door het eerst te huren. 29/04/2019 partner: Immovlan.be. Je kan een woning of appartement kopen of huren. Daarnaast bieden sommige eigenaars van huizen of appartementen ook de mogelijkheid om een huurkoop aan te gaan. Maar wat houdt dat precies is? Bij een huurkoop huur je eerst de woning gedurende een afgesproken periode. Bij het verstrijken van deze termijn kan je de woning ook effectief kopen. Hierbij worden dan meestal een deel van de door jou betaalde huurgelden in mindering gebracht op de koopprijs. Men zegt wel eens dat deze formule nuttig is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een onroerend goed maar nog niet voldoende financiële middelen hebben daarvoor en waarbij ook de bank niet bereid is om een lening te geven. De formule laat dan namelijk toe toch al in het pand te gaan wonen, zeker te zijn dat men dit op termijn kan kopen en intussen nog te kunnen sparen. Bekijk het contract. Overweeg je om een huurkoop te doen, dan is het belangrijk het voorgestelde contract grondig na te lezen.
Hamsterhuren: eerst huren, dan goedkoper kopen? VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. VRT NWS: nieuws.
Ik" wilde eigenlijk kopen, maar kon dat niet onmiddellijk doen. Toen hebben ze mij voorgesteld om het huis eventueel een aantal jaren te huren, en die huur dan later af te trekken van de aankoopsom. Ik vond dat een heel mooie formule" Kristiens huis is ongeveer 290.000 euro waard. Ze betaalt elke maand 950 euro af. Immotheker John Romain heeft het over een zeer" creatief voorstel" en staat er niet negatief tegenover. Hij waarschuwt er wel voor dat nieuwe bewoner op langere termijn moet denken qua rentes. Die kunnen over enkele jaren pakweg 2 percent omhoog zijn gegaan, waardoor een woonkrediet dan duurder uitkomt bij een uitgestelde aankoop. Is de huurprijs correct? De vraag is ook hoe hoog de huurprijs gezet is. In het geval van Kristien is dit 950 euro. Met zo'n' maandelijkse afbetaling kan je al redelijk wat geld lenen: Eigenlijk" kan je met zo'n' afbetaling vlotjes kopen vandaag, zegt hij.
10 beginnersfouten bij het kopen van een huis Netto.
Erven en schenken. Sparen en fondsen. Het antwoord op al uw geldvragen. 10 beginnersfouten bij het kopen van een huis. Xavier Carbonez XC. 07 oktober 2009 Vandaag om 1644.: Wie in deze crisistijd een huis voor weinig geld wil kopen, volgt best deze basisregels op. netto Op termijn een eigen huis verwerven is eigen aan de Belg. Hoe kunt u vermijden dat de baksteen u zwaar valt? Niet weten hoever u kunt springen. Liefde maakt blind, ook als het gaat over het kopen van een huis. Bij een huizenjacht komt u al snel bij de vergelijking van keukengroottes, badkamertegels en tuinoriëntatie. Met duizenden euro's' tegelijk wordt er gegoocheld alsof de lening zichzelf zal terugbetalen. Pluis nauwkeurig uit wat u zich kunt veroorloven alvorens u verliefd wordt op een huis. Test het hier. De duurste huizen. Uw emoties laten zien. Als u uiteindelijk de woning van uw betaalbare dromen vindt, laat dat dan niet blijken in uw blik. Hoe graag u een huis ook ziet, laat dat nooit zien aan een verkoper. Krijg achteraf nog maar eens de bovenhand in een onderhandeling waarbij u eerder liet blijken het huis van uw leven te hebben gevonden.
Huis of appartement betalen met btw in 2019 FOD Financiën.
In dat geval betaalt u registratierechten op de aankoopprijs van de grond. Wanneer u een overeenkomst tekent om een huis of appartement in aanbouw te kopen, dan verwerft u onmiddellijk de rechten op de grond én het in aanbouw zijnde gebouw. Volgens de wetgeving bestaat een deel van het huis of het appartement in aanbouw dan al als gebouw en gaat het dus om de aankoop van een gebouw. In dat geval betaalt u btw op de aankoopprijs van de grond. Als u alleen een bouwgrond koopt, dan betaalt u alleen registratierechten op de prijs van de grond. U koopt dan immers geen nieuw gebouw met bijhorende grond. Wat doe ik als koper van een woning als de verkoper met btw verkoopt? U moet niets doen. De verkoper vervult alle btw-formaliteiten. De verkoper zal in de verkoopakte het btw-kantoor aanduiden waar hij een bijzondere aangifte 104.5 zal indienen. In de verkoopakte zal de verkoper het jaar vermelden waarin het gebouw voor het eerst onderworpen is aan de onroerende voorheffing.
Stappenplan huis kopen: In 12 stappen naar het huis van je dromen.
Begin dan eerst met het 1 e e-book Droomhuis 101 gouden aankooptips. Of stel je vragen direct vrijblijvend aan MyHoHo. Stappenplan huis kopen, Stap 10: Begin met verbouwen. De sleutels van je nieuwe woning zijn nu dan echt van jou. Dus je mag nu doen met de woning wat je wilt! Tijdens de vorige stappen stelde je al vast welke renovaties of verbouwingen straks plaats zullen vinden. En de kosten hiervoor nam je keurig mee in je budget. Maar voordat we daar op ingaan, nog even over die sleutel: denk je er wel aan de sloten van je nieuwe woning te vervangen? Je weet namelijk niet wie een kopie bezit! En je zit vast niet te wachten op verdwaalde omas van de vorige eigenaar. Of diens wraakzuchtige ex. Dus wissel die nieuwe oude sleutel direct om voor een échte nieuwe of zet er meteen een gepantserde veiligheidsdeur in voor die criminele buren. Hoe pak je de verbouwing van je huis aan? Wil je binnen 15 minuten weten wat je moet doen voor een geslaagde verbouwing?
Sparen voor een eigen huis? Onze tips KBC Bank Verzekering. alert-func-check. alert-func-cross-rename. communication expr mail.
In beide gevallen kun je vandaag al een startkapitaal beginnen opbouwen. Je spaarinspanning is nooit verloren. Hoeveel spaargeld heb je nodig voor de aankoop of bouw van een woning? Naast de aankoopprijs van je woning zijn er allerhande kosten waarmee je rekening moet houden. Zo zijn er de notariskosten, de kosten van de hypotheek en, als je gaat bouwen, de btw. Als stelregel ga je het best uit van 20% van de aankoopprijs. Fiscaal voordelige spaarformules. Kies een fiscaal voordelige spaarformule die je later gebruikt om je woonplannen te realiseren. Dat kan door te sparen in een tak 21-spaarverzekering. De opgebouwde reserve kun je gebruiken om bij het aangaan van een lening je schuldsaldoverzekering kredietgebonden overlijdensverzekering te financieren. Je mag de stortingen vóór het aangaan van je woonkrediet en na de laatste afbetaling inbrengen in je belastingaangifte. Op dat bedrag kun je een jaarlijkse belastingvermindering van 30% krijgen. Beslis je later om te huren en heb je geen woonkrediet nodig, dan kun je het gespaarde geld later gebruiken voor je pensioen. KBC Home Long-Term Plan. KBC Home Long-Term Plan. Een appeltje voor de dorst voor je pensioen, met fiscaal voordeel.

Contacteer ons